Clubnieuws

Amateurvoetbal stopgezet, blanco seizoen zonder stijgers en dalers


Amateurvoetbal stopgezet, blanco seizoen zonder stijgers en dalers


 

Limburgse reeksen - 

De voetbalcompetitie in de lagere reeksen wordt definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Voetbalbond beslist. Het seizoen 2020-21 wordt een blanco seizoen, er worden geen stijgers of dalers aangeduid. Jeugdvoetbal tot U13 blijft mogelijk.

Rob Mertens ,

 

Na de basketbal- en volleybal- wordt nu ook de voetbalcompetitie in de amateurreeksen dit seizoen niet meer heropgestart. De beslissing hing al een tijdje in de lucht, maar werd maandagnamiddag ook officieel. De KBVB hakte die knoop definitief door, nadat het Overlegcomité geen versoepeling van de coronaregels in het vooruitzicht stelde. Kleedkamers en kantines blijven dus nog even dicht, groepstrainingen (voor twaalfplussers) zijn verboden. In die omstandigheden is competitievoetbal onmogelijk en dus trok de KBVB maandag de stekker eruit.

Eerder werkten Voetbal Vlaanderen, haar Waalse tegenhanger ACFF, Pro League en KBVB nog scenario’s uit om de competitie volledig (vanaf januari zonder eindronden) of deels (één speelronde vanaf februari) af te werken, maar die plannen werden telkens naar de prullenmand verwezen. Maandag viel dus het doek helemaal over het seizoen 2020-21.

“Deze beslissing was de enige mogelijke in het licht van de gezondheidsmaatregelen, die nog steeds van kracht zijn met het oog op de bestrijding van Covid-19”, klinkt het in een persmededeling.

LEES OOK. Abrupt einde van competitie: “Een afscheid op het veld is ons blijkbaar niet gegund”

De coronacrisis maakt zo al voor het tweede seizoen op rij een vroegtijdig einde aan de amateurcompetities. Vorig seizoen werden wel nog stijgers en dalers aangeduid, op basis van de klassementen bij de stopzetting op 12 maart. Dat is nu niet het geval, omdat er slechts een handvol speeldagen waren afgewerkt toen de competitie op 13 oktober vorig jaar voor onbepaalde tijd werd stopgezet. Het seizoen 2020-21 wordt beschouwd als een blanco seizoen, zonder stijgers en dalers. Alle amateurclubs starten volgend seizoen in dezelfde afdeling als dit seizoen.

LEES OOK. Geen stijgers en dalers in amateurvoetbal: “Dit is een fikse klap”

Bondsbijdragen geschrapt

De KBVB schrapt intussen wel de bondsbijdragen voor de komende maanden. “Covid-19 heeft een enorme impact op het voetbal”, aldus nog de bondsmededeling. “Honderdduizenden spelers kunnen hun favoriete sport niet beoefenen. Voor de clubs zijn de gevolgen organisatorisch en financieel enorm. De KBVB is zich bewust van de moeilijke financiële situatie, waarin de clubs verkeren. De KBVB zal de bondsbijdragen schrappen voor de volgende maanden waarin niet gevoetbald mag worden. Het totale steunpakket van de KBVB aan de clubs bedraagt hierdoor sinds het uitbreken van de pandemie om en bij de 8 miljoen euro.”

Enkel de Jupiler Pro League, 1B, Croky Cup en de Scooore Super League (Women’s Super League) worden dus voortgezet, alle andere competities worden als blanco beschouwd. Jeugdvoetbal tot U13 blijft eveneens mogelijk.

LEES OOK. Voor eerste keer in 19 (!) jaar: geen HBvL Speler van het Jaar of topschutter per reeks

LEES OOK. Het positieve aan de stopzetting van het amateurvoetbal: langdurig afwezigen moeten geen matchen missen

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuwsarchief


2021   


Sinterklaas 3 December 2021

28 november - 17:35

CORONAMAATREGELEN

18 november - 06:38

Halloween

05 november - 11:00Ploegen voorstelling

06 oktober - 11:34

Debutantjes dag

01 juli - 18:57

Steun onze Club

06 juni - 09:31

Galaconcert KDH Jeuk

26 mei - 09:36

Dossier Coronacrisis

26 januari - 00:00

Amateurvoetbal stopgezet, blanco seizoen zonder stijgers en dalers

25 januari - 15:27
2020   

Info bezoekers

30 september - 10:57

Vacature

23 september - 17:40


Registratie COVID-19

15 augustus - 21:35

Mondkapjes

13 augustus - 18:44


TS events

25 juli - 13:11

Wisselbeker

25 juli - 12:58

Stop corona virus

24 juli - 13:59