Clubnieuws

Multifunctioneel sportcomplex


Multifunctioneel sportcomplex


Gingelom wil op relatief korte termijn een multifunctioneel sportcomplex realiseren.

Daarmee komt er een einde aan jarenlang gepalaver tussen het gemeentebestuur en de Gingelomse voetbalclubs,

en tussen de Vooruit-meerderheid en de oppositie.

 

De discussie ging al van start in 2012, toen men de bestaande maar verouderde infrastructuur van de lokale voetbalverenigingen wou verbeteren met de aanleg van een kunstgrasveld. Dat plan werd snel afgevoerd. Later ontstond er een nieuw idee om in dialoog met de clubs de jeugdinfrastructuur uit te bouwen. Bedoeling was om het jeugdvoetbal te stimuleren en ze te laten spelen en trainen op hedendaagse infrastructuur. Men wou zo ook spelertjes in Gingelom proberen te houden. Er leek een draagvlak te zijn vanuit de clubs, zowel wat betreft het complex als de ligging. Als locatie dacht men aan de terreinen van het vroegere Huvo Jeuk. Het feit dat een aantal clubs zonevreemd zou liggen en hun toekomst gehypothekeerd zou zijn, zorgde ook nog voor beroering. 

Niet exclusief voor voetbal

“We hebben als gemeente altijd als voorwaarde gesteld dat we pas mee investeren in nieuwe infrastructuur als de clubs bereid zijn om samen te werken en te komen tot een gezamenlijke jeugdwerking”, zegt schepen van sport Jan Wicheler. “Ondanks talrijke gesprekken de voorbije jaren en onze bemiddeling zijn we er nooit in geslaagd om de clubs te doen overeenstemmen. Erg jammer. Daarom hebben we nu besloten om zelf het initiatief te nemen en te gaan voor een nieuw sportcomplex dat niet langer exclusief voor het voetbal zal zijn. We verminderen het aantal voetbalvelden en maken ruimte voor onder andere een skatepark en padelterreinen. Een nieuwe kantine met een polyvalente ruimte erboven zullen ook deel uitmaken van het nieuwe complex. Momenteel wachten we op de hogere overheid die moet instemmen met een locatie, er zijn nog drie van de dertien onderzochte plekken in de running. Natuurlijk blijven we de voetbalclubs betrekken en hopen we dat ze in de toekomst toch bereid gaan zijn om samen te werken en te komen tot één jeugdopleiding.”

Kristof Schiepers (#LEEF) uit zich tevreden. “Jarenlang hebben wij gepleit om niet enkel een voetbalstadium te make, maar het geheel ook open te trekken met oog voor andere sporten én voor de jeugd. We zijn blij met dit voortschrijdend inzicht en dat er naar ons werd geluisterd. Wij zullen nu nauwlettend de uitvoering van dit dossier verder opvolgen.” (ErRe)

Nieuwsarchief


2020   

Info bezoekers

30 september - 10:57

Vacature

23 september - 17:40


Registratie COVID-19

15 augustus - 21:35

Mondkapjes

13 augustus - 18:44


TS events

25 juli - 13:11

Wisselbeker

25 juli - 12:58

Stop corona virus

24 juli - 13:59